2009. július 31., péntek

július 27. hétfő

a kompunk
A Trelleborg-Sassnitz kompra (Scandlines) már otthonról megvettük a jegyet, a komp 12.45-kor indult, illetve fél óra kését jeleztek. Előtte kényelmes indulás volt a kempingből, illetve utolsó vásárlás a kikötő melletti Maci Icában. Újra vettünk 1 kg kötbullart, finom fűszeres elősütött fasírtgombócok, és lazacot, itt még olcsó. Estére kinéztük a Berlin közeli kempinget, ahol aludni szeretnénk, Woltersdorf bei Berlin, Campingplatz Flakensee. Még a brémai kempingből hoztunk egy vastag német kempingführert. Holnap Berlint nézzük meg.

Este fél kilenc körül értünk a kempingbe, a recepciót alig találtuk meg, semmi Willkommen!. A tulajdonosnő már éppen Feierabend-t akart csinálni, legalábbis ezt mondta, de azért még hosszas könyveléssel beírt bennünket. Átvett 50 euró előleget (2 éjszakát maradunk), ebben benne volt a melegvíz használatára kölcsönkapott és 5-5 euróval feltöltött transborderek betétdíja is.
Úgy tűnik, a Berlinbe érkező rengeteg turista nem kempingbe megy, mivel alig van ilyen, vagy ha mégis, nem ide. Néhány jellemző a kempingről:
-nem volt tűzhely; a gázpalackunk a lazac sütése közben kimerülni látszott, így kénytelen voltam odamenni a közeli wohnmobilos német családhoz, hogy engedjék már meg, hogy őnáluk befejezzem a vacsorakészítést.
-volt óriási nagy, vadonatúj szervizépület: Wc-k, hatalmas mosdóterem (Noémivel táncteremnek hívtuk), félkész meglepően alulméretezett konyha, zuhanyzók, lábmosó, előtér.
-volt 5 db lábtörlő a bejáratnál és figyelmeztetés még: Schuhe abtreten
-volt nagyméretű információs tábla az épület használati szabályairól (12 éven aluli nem mehet be egyedül; rend és tisztaságra ügyelni; fürdőpapucsot használni)
-bent még egy kisebb tábla bejárattal szemben, hogy lássa, aki bejön (Ordnung&Sauberkeit, stb.)
-zuhanyrész előtt újabb tábla a fürdőpapucsról.
-nem volt: wc-papír, de még csak tartó sem, kéztörlő vagy szárító, szappan.
-reggel kilenckor próbáltuk kocsival elhagyni a kempinget, kisebb keresgélés után meglett az ember a kapukulccsal; este kilenckor ugyanez visszafelé.
-távozáskor a tulaj hosszasan számolgatott, hogy akkor most 50 euróra még mennyit kell fizetni, mennyi maradt meg a zuhanyzóchipeken, végül rájött, hogy egálban vagyunk. Előtte még megkérdezte, hogy ugye Magyarországon volt a Ceausescu, és hogy Magyarország szegény ország, ugye?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése