2009. július 31., péntek

Július 22. szerda

Reggel pakolás után indultunk Svédország felé, a cél az volt, hogy a Stockholmig hátralévő több mint 1100 km-t 3 napra bontva tegyük meg, közben többször megállva. Először még Finnországban flakonokat váltottunk vissza, és megállapítottuk - csak utólag - hogy a három közül csak ebben az országban lehet UHT tejet kapni. A dízel is itt a legolcsóbb, 1 euro alatt is van, Svédországban 11,39 - 11.69 Sek, azt 10-zel célszerű osztani, és annyi euro.
A svéd Botteni-öböl partja csak ritkán látványos, többnyire az E4-ről nem is látszik. Ebédelni a parton akartunk, ahhez bennünk kellett egy 10 km-es kitérőt. De megérte, mert a kellemes homokos strandon a gyerekek jót fürödtek, nagyon sekély a víz, homokzátonyok vannak beljebb, lehet benne építeni, és ne is hideg. Még egy helyen álltunk meg, bementünk a Lulea melletti Gammelstadba, ami egy a világörökséghez tartozó régi templom, és a köréje épült több száz régi faépület, templomváros, azaza a templomba messziről érkező emberek elszállásolására szolgált.
Innen már csak kempingkeresés volt hátra, olyan kellett, ahol mosni és szárítani lehet, végül Skellefteában, egy az eddigiekhez képest óriás, hiper-szuper felszerelt kempingben álltunk meg, mindössze 170 Sek, és ebben már a meleg víz és még egy 20 Sek-es ajándékutalvány is benn volt. Gyerekek élvezték a nagy játszóteret, én pedig felhúztam az órát, mert reggel 7-re (!) kaptam szabad mosás időpontot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése