2009. július 30., csütörtök

július 19. vasárnap

A házunk a csónaktól balra a parton.

Későn keltünk, csak 11 előtt hagytuk el Ole bácsi jó kis házikóját, és a mai terv az volt, hogy megnézünk mindent, amit érdemes Nordkapp szigetén (Mageroya), majd lassan elindulunk Finnország irányába, de még Norvégiában, Stabursnesnél alszunk este. Először Skarsvagban a Kirkeporten sziklához másztunk fel és le Noémivel - a fiúk nem hitték el, hogy érdemes lejönni - , majd ugyanitt a kikötőben királyrákokat néztunk. A Nordkapp a Kirkeportentől.

Közben rénszarvasok álldogáltak a helyi iskola sportpályáján, egy éppen a kapuban, vicces volt. Innen mentünk tovább a Nordkapp közponba, hogy elérjük utunk végcélját. Időjárással annyiban szerencsénk volt, hogy tiszta, többnyire napos idő van újra, viszont 6-8 fok, kell a sapka és a két pulóver. A központot elrve először fizetni kellett kb. 500 Nok-ot (családi jegy), utána lehetett a parkolóba menni. És aztán ott álltunk a híres földgömb alatt, előttunk az északi Jeges-tenger és valahol az Északi-sark, mögöttünk pedig Európa. Benji volt a fényképész.
Elértünk a világ végére, úgy tűnt. Benn az épületben mindent megnéztünk, amit lehetett, legjobb a panorámafilm volt a Nordkappról, különböző évszakokat mutatott be.
Majd Délnek fordultunk, és végül Karasjokban talátunk viszonylag normális, megfelelő árú faházat, mivel sátorozni 9 fokban még hideg lenne. Most két kicsiben alszunk, összesen 550-ért, és a tegnapi szállásunkra gondolunk, ahol minden kényelmünk megvolt. Holnap irány Finnország.
Száradó halak útban Karasjok felé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése